אורן רונן https://www.orenronen.com/ מורה גיטרה לחיים Sat, 13 Jul 2024 12:02:37 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7 https://www.orenronen.com/wp-content/uploads/2021/05/favicon-150x150.png אורן רונן https://www.orenronen.com/ 32 32 שיעור ניסיון מוצלח – קווים לדמותו https://www.orenronen.com/firstlesson/ Mon, 06 Mar 2023 08:30:58 +0000 https://www.orenronen.com/?p=1113 מה הופך שיעור ניסיון למוצלח? שיעור ניסיון מוצלח הוא שיעור שהתלמיד והמורה בדקו שהנגינה בגיטרה אכן מתאימה לתלמיד בהיבט הפיזי, מנטלי ולוגיסטי, והתלמיד יצא בתחושת הצלחה ראשונית ועם מוטיבציה גבוהה להמשיך להתאמן וללמוד. בנוסף, ייתכן שלאחר שיעור הניסיון התלמיד והמורה יבינו שהגיטרה היא לא הכלי הרלוונטי – והמורה ימליץ לתלמיד לנסות כלי אחר במקום שיתאים […]

The post שיעור ניסיון מוצלח – קווים לדמותו appeared first on אורן רונן.

]]>
מה הופך שיעור ניסיון למוצלח?

שיעור ניסיון מוצלח הוא שיעור שהתלמיד והמורה בדקו שהנגינה בגיטרה אכן מתאימה לתלמיד בהיבט הפיזי, מנטלי ולוגיסטי, והתלמיד יצא בתחושת הצלחה ראשונית ועם מוטיבציה גבוהה להמשיך להתאמן וללמוד.
בנוסף, ייתכן שלאחר שיעור הניסיון התלמיד והמורה יבינו שהגיטרה היא לא הכלי הרלוונטי – והמורה ימליץ לתלמיד לנסות כלי אחר במקום שיתאים יותר להמשך המסע המוסיקלי שלו.
זה קורה וזה ממש טבעי.

דגשים חשובים שצריך לוודא בשיעור הניסיון

פיזי 
אם התלמיד מצליח לעטוף את את צוואר הגיטרה במלואו עם יד שמאל, ומצליח לפרוט בלי גורמים מעכבים ביד ימין – יש אור ירוק להמשיך להתקדם.

מנטלי 
התלמיד מבין שנגינה בונים בסבלנות, התמדה ונחישות. בגיטרה התקופה הראשונית מוקדשת רק להפקת הצליל(יד ימין פורטת, יד שמאל לוחצת ועוברת בין אקורדים).

לוגיסטי
ע"מ להתחיל תהליך למידה בריא, על המורה והתלמיד להסדיר את כל המתווה של השיעורים (מיקום,שעה קבועה,מחיר מוסכם, תדירות השיעורים. למאמר מעמיק בנושא לחצו כאן).

תיאום ציפיות

לדעתי חשוב להגיע לשיעור הניסיון משוחררים ומנותקים מכל תפישה מקדימה שיש לנו בנוגע ללמידת גיטרה.
רוב הפעמים התלמידים (העתידיים) מגיעים עם וויז'ן מסויים ומקובע ומופתעים לגלות עולם אחר לגמרי.

דוגמאות נפוצות יהיו:
-אנשים חושבים שאין להם קורדינציה ומופתעים לגלות שהם מצליחים לנגן אקורד בקלילות
-אנשים בטוחים שאין להם שמיעה מוסיקלית ומגלים בשיעור שכשהם מלווים את עצמם בנגינה (אפילו של אקורד אחד) הם שרים בסולם ובטון הנכון
-אנשים שניסו לנגן לפני שנים רבות ובטוחים שכל הידע ירד לטימון מופתעים לגלות שהזיכרון השרירי עדיין שם והידיים יודעות בדיוק לאן ללכת

בקיצור, שווה להגיע עם ראש פתוח וללא תפישות מקדימות.

רשימת יעדים

אני ממליץ בחום לכל תלמיד להגיע לשיעור ניסיון עם רשימת יעדים ו/או רשימת שירים שהיה רוצה ללמוד לנגן.
אלה יכולים להיות שירים פשוטים שאפשר ללמוד בשיעורים הראשונים או שירים סופר מורכבים להמשך הדרך.
אני לדוגמה הגעתי לשיעור הניסיון שלי עם רצון בלתי מעורער ללמוד את הסולו של Master Of Puppets של Metallica.

דוגמאות ליעד מוסיקלי בריא :  "אני רוצה ללוות את עצמי עם גיטרה כשאני שר" / "אני רוצה להרגיש בנוח לג'מג'ם עם מוסיקאי נוסף"/ "אני רוצה לנגן ולהוביל קומזיץ".

כך המורה יכול להבין אודות הטעם המוסיקלי שלכם ולהתאים את התרגילים, השירים שתלמדו ואת סגנון השיעור.

אגב, כתבתי פוסט המשך מעמיק בנוגע לבחירת מורה מתאים לגיטרה. מוזמנים לקרוא אותו כאן.

אני מקווה שמצאתם את המדריך הזה מועיל,
כאן לכל שאלה וחידוד.

יום מדהים ומלא במוסיקה,
אורן

The post שיעור ניסיון מוצלח – קווים לדמותו appeared first on אורן רונן.

]]>
4 אלמנטים לבחירת מורה לגיטרה https://www.orenronen.com/choosingtheperfectguitarteacher/ Mon, 23 Jan 2023 09:45:42 +0000 https://www.orenronen.com/?p=118 אז אחרי שהשגתם גיטרה, התייאשתם מיוטיוב, והחבר שיודע לנגן הוכיח את עצמו כחסר סבלנות- הגעתם למסקנה שהגיע הזמן למצוא מורה לגיטרה. כיום יש מגוון עצום של מורים, בשיטות והתמחויות שונות. אל מול השפע הזה – חיברתי מדריך מקיף שממפה 4 אלמנטים שחשוב (לדעתי) למצוא במורה הבא שלכם לנגינה. לנוחיותכם הוספתי קונטרה "הוליסטית" לדגשים המאוד פרקטים, […]

The post 4 אלמנטים לבחירת מורה לגיטרה appeared first on אורן רונן.

]]>
אז אחרי שהשגתם גיטרה, התייאשתם מיוטיוב, והחבר שיודע לנגן הוכיח את עצמו כחסר סבלנות- הגעתם למסקנה שהגיע הזמן למצוא מורה לגיטרה.

כיום יש מגוון עצום של מורים, בשיטות והתמחויות שונות. אל מול השפע הזה – חיברתי מדריך מקיף שממפה 4 אלמנטים שחשוב (לדעתי) למצוא במורה הבא שלכם לנגינה.
לנוחיותכם הוספתי קונטרה "הוליסטית" לדגשים המאוד פרקטים, אז כל דגש מוגדר באלמנט מהטבע – אדמה, רוח, אש ומים.

למי מיועד המדריך?

כל מי שמחפש או מחליף מורה לגיטרה.

Guitar lesson 2

אדמה


נתחיל מהמובן מאליו – החיבור אל המורה חייב להסתדר ברמת הלוגיסטיקה , הלו"ז והמחיר:

  • מיקום– צריך להיות קרוב ונוח, אבל מספיק רחוק כדי שזמן ההגעה יהיה זמן "לשטוף" מעליכם את היום שקדם לשיעור.
  • פנאי ותדירות – רצוי סנכרון בין המורה והתלמיד סביב תדירות השיעורים ומציאת השעה הקבועה בשבוע. בנוסף, חשוב לוודא שהמורה והתלמיד יכולים להתחייב למשבצת הזו ללא ביטולים (בגבול ההיגיון) לתקופה של לפחות חודשיים קדימה.
  • מחיר – מוסכם ומוסדר ע"י שני הצדדים. כזה שמתאים לתקציב התלמיד והולם את תמחור המורה.

    כל הדגשים באלמנט האדמה הם "עמודי התווך" עליהם נשען תהליך הלמידה – ומומלץ להסדיר כל אחד מהם בשיחת ההיכרות, לפני השיעור הראשון.

רוח


לחלק גדול מהתלמידים מורה לגיטרה הוא השראה בכל הנוגע לנגינה: אימון ופיתוח טכניקה, תפיסת עולם מוסיקלית, תובנות וגישה לציוד ועוד. במקרים רבים המורה הוא לא רק מי מתווה את הדרך, אלא גם דוגמה אישית.

  • השראה
    מורה מעולה (בעיניי) יידע להנכיח תחושת השראה ודוגמה אישית.
    כשאני למדתי אצל גלעד פסטרנק (הסנסיי והמורה הראשון שלי למוסיקה וגיטרה) – מידלתי ממנו לא רק את הנגינה, אלא את הרצינות שבה התייחס למוסיקה, משמעת ואימונים, הצבת מטרות ועוד המון כלים שאפרט עליהם בפוסט ייעודי.
  • מוטיבציה גבוהה ושימורה
    בין אם זה הרצון לנגן כמו המורה, השאיפה לדעת להלחין ברמה דומה או להופיע באותו אופן מקצועי,
    מורה טוב יידע למצוא את הדרך האישית ליצירת מוטיבציה גבוהה ושימורה.
  • הרחבת המעגל המוסיקלי
    פשוט כמשמעותו- מורה מתאים יידע להפגיש את התלמיד עם מוזיקה חדשה ומפתיעה שטרם תפסה מקום בחיים של התלמיד (גלעד הכיר לי את בון ג'ובי וכבר 20 שנה אני עף על הלהקה).
  • תחושת מסוגלות
    מורה שבריא לתלמיד יידע לייצר ידיעה שכל אתגר נגינתי ניתן לפירוק לצעדים ישימים והגיוניים – מה שנותן תחושה שכל אתגר נגין ואפשרי

אש

 

בסופו של היום, ללמוד לנגן גיטרה זה תחביב מדהים, שעשוי להתפתח לתשוקה של ממש.
גיטרה היא אחד הכלים הנפוצים בעולם, פשוט בגלל שהיא נגישה, וסופר מגניבה מבחינה חברתית
(נסו לקחת רק כינור לקומזיץ, זה לא ממש עובד).

בעיניי מורה נכון לגיטרה יידע לייצר אצל התלמיד תחושה מיידית טובה, וחוויה של הגשמה.
שימו לב שאתם יוצאים בתחושה קלילה ועם חיוך מכל שיעור, או לפחות ברובם.


מים


אל מול כל מה שרשמתי למעלה – יש את הדבר הזה שנקרא חיים.
המציאות היומיומית, הפקקים, העבודה, המחוייבויות, כל אלו מביאים איתם אלמנט של חוסר וודאות לכל כל תהליך ולכן חשוב מאוד שהמורה יידע להיות להיות דינאמי, מכיל, קשוב ויידע כיצד להתאים את המתווה של השיעורים והתהליך אל מול היומיום המשתנה.

הפסקה האחרונה הייתה די הוליסטית אז ברשותכם אצרף דוגמאות לאיך הנ"ל בא לידי ביטוי:

  • בתקופות עמוסות – לזהות כשצריך לשחרר מתוכנית העבודה ושיעורי הבית ולזרום על שיר חדש ספונטני, ג'אם או אפילו להתאמן עם התלמיד על חלק משיעורי הבית.
  • בתקופות פנויות ומלאות השראה – לדעת לעשות Follow up בתדירות הנדרשת, לרפד את שיעורי הבית והתרגילים או הגדרת מטרות נוספות בהתאם לתוכנית העבודה.
  • לדעת מתי להיות אוזן קשבת ולהכיל, ומתי לתת בעיטה בתחת ולהציב גבולות.

לסיום,
חלק מהדגשים במדריך אפשר ליישם ממש בשיחת ההיכרות עם המורה, חלק מהם ניתן לבחון ולבדוק תוך כדי תנועה בתקופת הלימוד הראשונה, או צפונה משם.
אני דוגל בתקשורת ישירה ופתוחה עם המורה, אם משהו מרגיש תקוע באחד מהאלמנטים שווה לשתף ולדייק אותו.
בסופו של היום – זאת עבודה משותפת:)

אני מקווה שמצאתם את המדריך הזה מועיל,
אני כאן לכל שאלה וחידוד.

מאחל יום מדהים ומלא במוסיקה,
אורן

The post 4 אלמנטים לבחירת מורה לגיטרה appeared first on אורן רונן.

]]>
המדריך המלא לקניית הגיטרה הקלאסית הראשונה שלך:) https://www.orenronen.com/buyingyourfirstguitar/ Mon, 23 Jan 2023 09:44:51 +0000 https://www.orenronen.com/?p=115 אז החלטתם להתחיל או לחזור לנגן, והגיע הזמן להכניס בת משפחה חדשה הביתה. קבלו את המדריך המקיף לרכישת הגיטרה הקלאסית הראשונה :) למי מיועד המדריך? מתחילים ואלו שחוזרים לנגן, בכל הגילאים. לחבר'ה התכליתיים אמל"ק – מה חשוב? גודל, צורה, מחיר, אחריות, מותג נוחות סאונד מראה תוספות שלא כדאי לפספס – סטנד, קאפו, מפרטים ואקסטרה מיתרים […]

The post המדריך המלא לקניית הגיטרה הקלאסית הראשונה שלך:) appeared first on אורן רונן.

]]>
אז החלטתם להתחיל או לחזור לנגן, והגיע הזמן להכניס בת משפחה חדשה הביתה.

קבלו את המדריך המקיף לרכישת הגיטרה הקלאסית הראשונה :)

למי מיועד המדריך?

מתחילים ואלו שחוזרים לנגן, בכל הגילאים.

לחבר'ה התכליתיים

אמל"ק – מה חשוב?

  • גודל, צורה, מחיר, אחריות, מותג
  • נוחות
  • סאונד
  • מראה
  • תוספות שלא כדאי לפספס – סטנד, קאפו, מפרטים ואקסטרה מיתרים
  • טיפים כללים לסיום – אפשר להשאיל גיטרה לפני שרוכשים/ כדאי לדייק את המוכר לפי מה שחשוב/ חנות גיטרות צריכה להרגיש בית/ לא לשכוח סלפי

גיטרה קלאסית המדריך המלא לקניית הגיטרה הקלאסית הראשונה שלך

נתחיל כרגיל מהמובן מאליו – הפאן הלוגיסטי והמנהלתי:

הגודל והצורה של הגיטרה צריכים להיות מתאימים לתלמיד ולכף ידו.
לילדים עד גיל 10 מומלצת גיטרה ¾.
מעל גיל 10 מומלצת גיטרה בגודל רגיל, אך כמובן שבמקרים מיוחדים אפשר גם הפוך.
תמיד ללכת לפי מה שמרגיש נכון.

מחיר – ערכה מלאה של גיטרה קלאסית עולה בין 400-1000 ש"ח. הערכה חייבת לכלול: גיטרה, תיק נשיאה, סט מיתרים נוסף (תוספות מומלצות בהמשך הפוסט).
ממליץ להימנע מגיטרות קניונים ב200 ש"ח.

אחריות– לרוב החנויות יש אחריות על הגיטרה לתקופה של שנה או שנתיים. מומלץ בחום להבין בדיוק מה האחריות כוללת ויותר חשוב- מה לא.

מותג – אין ספק שלשם מוכר ויוקרתי יש ערך מוסף – לרוב בהיבט הפסיכולוגי. מה שבטוח- על ערך כזה משלמים מחיר גבוה מהרגיל. ישנן היום המון חברות שמעמידות אלטרנטיבות מדהימות במחירים נמוכים מהמותגים המוכרים. ממליץ לקחת בחשבון שבקצה – הגיטרה צריכה להיות מושכת וכזו שתגרום לנו להרים אותה מהסטנד ולנגן כל יום. אם למותג יש משקל פסיכולוגי גבוה- לרוב זה יהיה שווה את ההשקעה.

אחרי שמיפינו את המובן מאליו, אלו הקריטריונים מסודרים ע"פ חשיבות:

נוחות – גיטרה טובה היא קודם כל גיטרה נוחה. זה בא לידי ביטוי בעיקר בצורה וגודל הצוואר שלה. אני ממליץ לקחת שיר שאתם יודעים לנגן טוב, ולנגן אותו (ורק אותו) ברציפות על הגיטרות השונות שאתם בודקים. הגיטרה שבה השיר "בא לכם הכי בקלות" ונוח לכם לנגן אותו פעם אחר פעם – היא הגיטרה שלוקחת מבחינת נוחות.

סאונד – הצליל של גיטרה צריך להישמע ולצלצל טוב לתלמיד. חשוב לוודא שהסאונד לא "דק מדי" או "מתכתי מדי". כמובן שיש לקחת בחשבון שככל שמשתפרים מוציאים מהגיטרה סאונד טוב יותר, וככל שמנגנים יותר על גיטרה, עם השנים הסאונד שלה מתמקד ומשתפר.

בניגוד לתפיסתם של המון מוסיקאים, לדעתי הנוחות יותר חשובה מהסאונד. ככל שהגיטרה יותר נוחה – התלמיד מנגן יותר. ככל שהתלמיד מנגן יותר – הסאונד משתפר.

מראה – חשוב מאוד שהגיטרה תמשוך אתכם ותייצר לכם את החוויה של רצון גבוה לנגן.

(כמו זאת שבתמונה למטה…)

לכל אחד יש את הוויז'ן של הגיטרה האידיאלית בשבילו. שווה להשקיע ולחפש גיטרה בצבע ובצורה שהתלמיד מחפש. המראה יכול לבוא על חשבון הסאונד, אבל לא על חשבון הנוחות.

אחת שעפה על הקלאסית שלה
אחת שלא יודעת לנגן עדיין, אבל ממש עפה על הגיטרה שלה

תוספות כלליות:

אמנם לא חובה קשיחה – אבל ממליץ בחום לוודא שעם הגיטרה הראשונה אתם גם דואגים ל:

סטנד – חשוב מאוד כדי לקבע ולקרקע את המקום של הגיטרה בבית. גם שומר על הכלי מנפילות, גם "מרים" את המעמד שלו בבית . סטנד יכול להיות מחובר להיות לקיר או מונח על הרצפה.

קאפו (Capo) – זה בעצם אביזר קטן לכלי מיתר (נפוץ בעיקר על גיטרה) שעוזר לשנות סולם בקלות מבלי לשנות את האקורדים. סופר שימושי ותמיד רוכשים אחד במהלך תקופת הנגינה הראשונה.

סט מיתרים שני לגיבוי  – יחסוך נסיעה לחנות הגיטרות. ע"פ מרפי – המיתר שחסר לך תמיד נקרע בשישי בצהריים:)

מפרטים – להמשך הדרך אבל תמיד טוב שיהיה.

 

טיפים כלליים קלילים:

אפשר לגמרי להתחיל לנגן עם גיטרה של קרוב משפחה או חבר – כדאי רק לקחת אותה לחנות או למורה לבדיקה לוודא שהיא במצב תקין ונגינתי. לרוב תיקונים קטנים או "השמשה" שלה יעלו סביב ה100 ש"ח וזה משמעותית יותר זול מערכה חדשה שלמה.

לדייק את המוכר בחנות ע"פ חווית הקנייה הרצוייה– ישנם תלמידים שאוהבים לשמוע את הפרטים הטכניים ויש כאלו שלא. ישנם תלמידים שאוהבים לנסות לבד ובשקט גיטרות ויש כאלה שיעדפו שהמוכר יהיה מעורב יותר.

חשוב לשתף את המוכר בגישה איתה מגיעים כדי לדייק את חווית מציאת הגיטרה.

חנות גיטרות צריכה להרגיש לכם טוב ולשדר נוחות. חשוב לוודא שהמוכרים מאפשרים לכם לשאול, להתייעץ, לנגן ולבדוק. חנות טובה תהפוך להיות פונקציה חשובה במסע שלכם ולכן חשוב שתרגישו "בית".

ממליץ להזמין את המורה שיגיע אתכם לחנות הגיטרות במידה ומסתדר ומתכנס, גם במחיר של שיעור או חלקו. התובנות והליווי של איש מקצוע שמכיר אתכם ואת הנגינה שלכם יכולה לחסוך המון כאב ראש ותקציב (בעיקר בגיטרות יקרות יותר בהמשך הדרך).

לצלם סלפי או תמונה  מחוייכת עם הגיטרה ולשלוח ישר למורה. אין לכם מושג כמה זה מרגש שנים אחר כך, בהמשך הדרך.

לני בסלפי קניית גיטרה ראשונה
לני, בקניית הגיטרה הקלאסית הראשונה שלה | מאי 2018

לסיום,

רכישת גיטרה ראשונה היא מעמד מאוד מרגש וחשוב מחד, אך חשוב לזכור שאינה חתונה קתולית מאידך. כל תלמיד מוצא את עצמו רוכש גיטרות נוספות, יקרות, מתקדמות וכאלו שהולמות את יכולות הנגינה המשתפרות שלו בהמשך הדרך.

הכי חשוב שתהנו ותתרגשו מהכלי החדש שנכנס לחייכם. תפקידו הראשון והחשוב ביותר הוא להסב לכם אושר ורצון לנגן.

אני מקווה שמצאתם את המדריך הזה מועיל,

אני כאן לכל שאלה וחידוד.

מאחל יום מדהים ומלא במוסיקה,

אורן

The post המדריך המלא לקניית הגיטרה הקלאסית הראשונה שלך:) appeared first on אורן רונן.

]]>
איך להתאמן בין השיעורים – 4  טיפים להשבחת האימון https://www.orenronen.com/howtotrainbetweenlessons/ Mon, 23 Jan 2023 09:46:34 +0000 https://www.orenronen.com/?p=121 אני תמיד אומר לכל תלמידי שהעבודה האמיתית וההתקדמות בנגינה נעשית במהלך השבוע שבין השיעורים ולא במהלך השיעור עצמו. שיעור הגיטרה הוא זמן נהדר לקבל השראה, דיוקים, מוטיבציה, פידבק ובעיקר ללמוד דברים חדשים , אך לא לתרגל. הדרך להטמיע את הדברים החדשים שנלמדו היא ע"י אימון במהלך השבוע. לכן, בעיניי, אחד מתחומי האחריות החשובים ביותר של […]

The post איך להתאמן בין השיעורים – 4  טיפים להשבחת האימון appeared first on אורן רונן.

]]>
אני תמיד אומר לכל תלמידי שהעבודה האמיתית וההתקדמות בנגינה נעשית במהלך השבוע שבין השיעורים ולא במהלך השיעור עצמו.
שיעור הגיטרה הוא זמן נהדר לקבל השראה, דיוקים, מוטיבציה, פידבק ובעיקר ללמוד דברים חדשים , אך לא לתרגל. הדרך להטמיע את הדברים החדשים שנלמדו היא ע"י אימון במהלך השבוע.

לכן, בעיניי, אחד מתחומי האחריות החשובים ביותר של מורה לנגינה הוא ללמד את התלמיד כיצד להתאמן בצורה האפקטיבית ביותר.

המדריך הזה מציג 4 טיפים להשבחת האימונים בין השיעורים
(אפשר להתאמן גם פעם ביומיים – הכל תלוי זמן, פוקוס ועומס תקופתי)
בגדול – אני ממליץ על אימון של 20 דקות, 5 פעמים בשבוע – מינימום, בתקופה שגרתית.


למי מיועד המדריך?
כל מי שמנגן/ת, בכל שלב

Guitar workout

    1. רוצים לעוף על התוצאות? עברו למצב טיסה
      זהו לא סוד שהיום הפלאפונים נהיו החברים הטובים ביותר שלנו, אנשי הסוד, והמקום הראשון אליו נפנה, כמעט בכל נושא.
      לצערנו, הם מהווים גם הסחת דעת לא קטנה. פוקוס המשכי הוא אחד מעמודי התווך אשר מניבים אימון אפקטיבי. אני ממליץ שהצעד הראשון בכל אימון יהיה להעביר את הפלאפון למצב טיסה, לשים אותו הרחק מקו הראייה ולהתנתק, על מנת להתחבר לגיטרה.
    2. האימון מרגיש שגרתי? פזרו את זמן האימון לחלונות קטנים במהלך היום.
      בעיניי חלק גדול מההתקדמות בנגינה היא לגרות את המוח בעזרת אסוציאציות שונות המתקשרות לנגינה. ככל ש"נרפד" את התרגילים השבועיים שלנו ביותר מצבים שונים במהלך היום – כך למוח יהיו יותר אסוציאציות לקישור, מה שיהפוך את פעולת חיבור ההקשרים והבנת התרגילים לקלה יותר.
      לדוגמה – לתלמיד שמתאמן 20 דקות כל ערב אחרי העבודה, אמליץ לנסות לגוון ע"י אימון קצר של 10 דקות יחד עם הקפה של הבוקר, ועוד 10 דקות אחרי העבודה. לאלו שעובדים מהבית – ממליץ גם לחלק ל3 אימונים של 7 דקות, ולצרף לחגיגה גם ניגון צהריים קטן.
      הטיפ הנ"ל יכול לעבוד גם בסביבות נגינה שונות – נגינה במרפסת במקום בחדר, נגינה בחוץ, או אפילו ברכב בימים עמוסים:)
    3. יעד מושך ויעד דוחף
      כדי לייצר תחושת התקדמות מתמידה, צריך לבחור יעדי נגינה בריאים, ולסלול להם תוכנית עבודה ישימה, כזו שמפגישה את התלמיד כל שבוע עם צעד חדש שמאתגר בצורה נכונה.
      יעד מושך הוא יעד באופק אשר נוגע ברצון להגשים אתגר נגינתי כלשהו אשר כרגע אינו בהישג ידו של התלמיד. לדוגמה – הופעה בכשרונות צעירים/ערב חברה/ אירוע בעל חשיבות גבוהה בו נבצע שיר שאנחנו טרם יודעים לנגן.

      יעד דוחף הוא חלוקה של היעד המושך הגדול ליעדים קטנים ישימים. לדוגמה, אם יש לי הופעה בעוד 3 שבועות, אפעל כך:
      שבוע 1 – ללמוד לנגן את השיר בשלמותו
      שבוע 2 – לצלם את הביצוע ולרשום לעצמי הערות לשיפור
      שבוע 3 – ללמוד לנגן את השיר בעמידה, מול קהל של לפחות מאזין אחד, לקבל פידבקים ולשפר בהתאם.
      כך גם נהנה מיעד רחוק שמושך אותנו לפעולה, אבל גם יהיו לנו יעדים ישימים ומדוייקים לכל שבוע לאורך התקופה.
    4. יצירת טקס קבוע
      כשמתחילים ללמוד לנגן, אני ממליץ לייצר טקס אימון קבוע. כך מרגילים את המוח והגוף לזמן הנגינה ומעבירים אותם ל"מצב אימון".
      מצרף דוגמה לרצף פעולות קבועות שמרכיבות אימון שגרתי מנצח:
      הכנת שתייה כלשהי | הורדת הגיטרה מהסטנד | כיוון הגיטרה | קריאת שיעורי הבית | חימום | אימון רפיטטיבי | שלוק ארון של קפה והחזרת הגיטרה לסטנד.הכפילו את הנ"ל ב5 פעמים בשבוע, לאורך מספר חודשים והרי לכם מתכון מנצח להתקדמות מהירה בגיטרה:)

Guitar workout

 לסיום,
החלק החשוב ביותר בתהליך למידת הגיטרה הוא השבועות בהם התלמיד מתאמן בין השיעורים.
ככל שנשבח יותר את זמן האימון, כך ישתבח תהליך הלמידה ותחושת ההתקדמות שלנו.
אם נקפיד על אימון מפוקס, יעיל ומדוייק – נוכל להתקדם מהר, בקלילות, ובזמן (יחסית) קצר.

אני מקווה שמצאתם את המדריך הזה מועיל,

 אני כאן לכל שאלה וחידוד.

מאחל יום מדהים ומלא במוסיקה,

אורן

 

The post איך להתאמן בין השיעורים – 4  טיפים להשבחת האימון appeared first on אורן רונן.

]]>
השאלות הכי נפוצות https://www.orenronen.com/qa/ Sun, 22 Jan 2023 18:59:02 +0000 https://www.orenronen.com/?p=917 אשמח לדעת פרטים על השיעור. אורך, מיקום, עלות וכו' השיעורים מתקיימים בסטודיו ב בר"ג או בזום, אורך השיעור הוא שעה מלאה והמחיר לשיעור בודד הוא 240 ש"ח. עלות כרטיסייה של 4 שיעורים מראש – 800 ש"ח. האם אני צריך להגיע לשיעור הראשון עם גיטרה? במידה ויש לך גיטרה – מומלץ אך לא מחייב. מה שכן, […]

The post השאלות הכי נפוצות appeared first on אורן רונן.

]]>
אשמח לדעת פרטים על השיעור. אורך, מיקום, עלות וכו'
השיעורים מתקיימים בסטודיו ב בר"ג או בזום, אורך השיעור הוא שעה מלאה והמחיר לשיעור בודד הוא 240 ש"ח. עלות כרטיסייה של 4 שיעורים מראש – 800 ש"ח.

האם אני צריך להגיע לשיעור הראשון עם גיטרה?
במידה ויש לך גיטרה – מומלץ אך לא מחייב. מה שכן, חשוב לי לבדוק בשיעור הראשון שהגיטרה של התלמיד במצב תקין ונגין. בהמשך אפשר להגיע גם ללא גיטרה, הסטודיו מאובזר בכל הציוד הנדרש.
אם אתה אחרי השיעור הראשון וצריך לקנות גיטרה – ממליץ לתת מבט על המאמר הזה בנושא.

מה זה מורה גיטרה לחיים?
שאלה מעולה. הקונפסט הוא פשוט אך התשובה כל פעם גדלה ומתעדכנת. בגדול, גיטרה עבורי היא הרבה מעבר לכלי נגינה. עם השנים גיליתי מתנות מדהימות שהגיטרה טומנת בחובה (על קצה המזלג -כתיבה ככלי להתבטאות/ ג'אמים ככלי תקשורת חברתי / הופעה ככלי הגשמה עצמית והתגברות על פחד במה / נגינה מדיטטיבית בסוף יום ע"מ להרגיע את הנפש). כיום בשיעורים אני מקפיד לסייע לכל תלמיד למצוא את הדרך שלו "לתחבב" בצורה בריאה את הנגינה. מעבר לפיתוח טכניקה, למידת שירים והחומר "המסורתי" – חשוב להכווין ברגישות את התלמיד לכדי קצירת המתנות המדהימות שציינתי מעלה. עם השנים גיליתי שזה לא פחות חשוב מאיך לדעת לנגן טוב.
אפשר לקרוא כאן בהרחבה על השיטה שלי.

תוך כמה זמן יודעים לנגן?
זו בהחלט אחת השאלות הנפוצות ביותר ששואלים כל מורה לגיטרה. אין תשובה ישירה, שכן השאלה אמורפית והתשובה תלויה במגוון גורמים (כמה התלמיד פנוי להשקיע בתרגילים, מה תדירות השיעורים, מה היעד הנגינתי אליו אנחנו מכוונים ועוד).
אממה, אפשר לראות כאן מיפוי כללי למה אפשר לצפות בשלוש התקופות הראשונות בלמידת הנגינה (סה"כ כחצי שנה).

מה קורה אם אני צריך לבטל שיעור? מה מדיניות בנוגע לזה?
זה טבעי, מובן ולגמרי קורה. כל עוד מבטלים בהתראה של 48 שעות לפני – הביטול שקוף. ביטול בטווח של 48 שעות יגרור חיוב של השיעור מהכרטיסייה. במידה ומדובר בבלת"מ רפואי או חולי – לא יהיה חיוב. במידה והתלמיד מחליט לסיים תהליך באמצע כרטיסייה – היתרה הלא מנוצלת תחזור אליו בהחזר ישיר לחשבון הבנק.

ניסיתי לנגן וכאבו לי האצבעות. מה אני עושה?
יש 2 סוגי כאב נפוצים שנתקלים בהם בתחילת הדרך. אם זה כאב בכרית אצבעות היד (העור) – זה הכי טבעי וחלק מהדרך. זה משתפר ונעלם בשבועות הראשונים. במידה וכואב במהלך אימון – מומלץ לקחת הפסקה קטנה. סוג הכאב השני הוא כאב במרפק היד או במפרקי האצבעות. במידה ואין היסטוריה רפואית מוכרת או בעיות בחלקים האלה בגוף – לרוב יהיה מדובר בטכניקה לא בריאה והבעיה תיפתר ע"י תיקון הטכניקה והכוונה מחדש ע"י המורה. אל חשש, תמיד יש דרך לעבוד מסביב לאתגר הטכני בגיטרה.

מה תדירות השיעורים?
בגדול – הפורמט הקלאסי הוא שיעור פרטי פעם בשבוע. מה שכן, זה נתון משתנה ע"פ צרכי התלמיד והיעדים. לדוגמה – שחקן אשר צריך ללמוד בשבועיים איך להחזיק גיטרה בצורה משכנעת לצורך צילומים או הייטקיסט עם רקע בנגינה שיש לו מופע חברה עוד חודש יעשו כנראה 6 שיעורים בחודש ולא 4. מצד שני, חייל אשר רוצה להגשים את החלום לנגן אך יוצא אחת לשבועיים – ימצא את עצמו משריין תדירות אחרת לשיעורים.

יש אפשרות לקיים שיעורים זוגיים? האם זה מומלץ והאם יש הנחה?
מומלץ בחום לקיים שיעורים בפורמט זוגי או עד 3 משתתפים. אני מלמד הורים וילדים, בני זוג, בני משפחה ועוד. מניסיוני זה מייצר תנופה, מחוייבות קבוצתית וסביבת לימודים ייחודית ומרעננת. אין הנחה ייעודית לשיעור של זוג או שלושה משתתפים – כל תלמיד מקבל יחס אישי, מעקב מדוייק ואישי שבועי, שיעורי בית שמותאמים ספיציפית אליו. כך שכל תלמיד נהנה מהיתרונות של המסגרת הקבוצתית, ולמידה אישית ומותאמת. מה שכן, אפשר לקבוע שיעור ניסיון כאן:)

בחיים לא ניגנתי. יש במשפחה גיטרה אקוסטית. אפשר להתחיל איתה?
אני ממליץ בחום להתחיל ללמוד גיטרה ע"י גיטרה קלאסית, ולא אקוסטית או חשמלית. גיטרה קלאסית עושה עבודה מדהימה בלפתח גמישות וכוח אצבעות לתלמיד, ומאפשרת התקדמות והתפתחות טבעית לגיטרה אקוסטית וחשמלית בהמשך הדרך – שכן הן דורשות יותר כוח באצבעות והיכרות עם התנועה על צוואר הגיטרה. אפשר לקרוא עוד על הנושא ולהעמיק כאן:)

The post השאלות הכי נפוצות appeared first on אורן רונן.

]]>